Šeliga bez funkcie, Kollár za Počolinského a Matovič “odborník”

Predĺžený záťah v bare, či krčme sa odteraz nazýva “pretiahnuté pracovné stretnutie”, kolúzna väzba si zaslúži zmenu “lebo Pčolinský” a daňová reforma “200 eur na dieťa, 1 daň a 1 odvod, ferové dane”, ktorú financmajster Slovenska riešil už vo funkcii premiéra. Koaliční politici súťažia o naj výhovorku, hrajú sa na spravodlivých a z ekonomických pojmov si robia “dobrý deň”…

Alibizmus odetý do politickej kultúry

Juraj Šeliga porušil opatrenia, ktoré sám podporil! Neuveriteľné, podpredseda parlamentu, ktorý sa pýtal kedy dostanú pokuty protestujúci zo 17. novembra 2020, nevydržal a sám porušil vládou nariadenú večierku. Samozrejme, nebol sám na “pracovnom stretnutí” v bare politického komentátora Štefana Hríba sedel spolu s predsedníčkou sociálneho výboru Janou Žitňanskou a županom Jurajom Drobom. Diskusia počas pracovného stretnutia bola natoľko “živá”, že z baru, ktorý mal byť oficiálne zatvorený, odchádzali až o 22:30, pričom zákaz vychádzania je do 21:00.

“Žiadny papalašizmus, ale poctivá politika! Len zle zvolené miesto rokovania,” tvrdia všetci svorne. Šeliga a Žitňanská sa na prejavenie politickej kultúry rozhodli vzdať sa funkcii v parlamente. Nuž, v čase keď bol Šeliga ešte tribún, tak by v podobnom prípade žiadal aj poslanecký mandát a vzdanie sa funkcie podpredsedu parlamentu by považoval za politický alibizmus, ktorý nemá s politickou kultúrou nič spoločné! Dnes stačí odovzdať funkciu, povedať príbeh o rokovaní a odhodlanie zaplatiť pokutu, alibizmus odetý do politickej kultúry už žne u fanúšikov dvojice úspech. Keďže je Šeliga spoluvinný a nebude sa pýtať, tak je namieste otázka kto zaplatí pokuty? Šeliga, Žitňanská a Droba to majú maximálne za tisíc, ale opatrenie porušil aj Hríb, ktorý nezákonne otvoril, alebo nie? Hrozí alebo nehrozí Hríbovi pokuta 20-tisíce eur?

Fušerský štát šikanuje rodičov cez učiteľov neznalých zákona

Pčolinský si zmenu kolúznej väzby zaslúži!

 Predseda parlamentu Boris Kollár sa rozhodol, že už viac zatĺkať nebude a hlavným dôvodom prečo stranu Sme rodina zaujíma kolúzna väzba je Vladimír Pčolinský, ktorý je vo väzbe dva mesiace a podľa Kollára ešte stále nebol zbavený mlčanlivosti!

Samozrejme, kolúzna väzba sa už skôr ukázala ako adekvátne obmedzenie slobody, ktoré stálo generála Milana Lučanského život, podobne ako právnika Ľubomíra Krivočenka, ktorému neboli schopní nájsť voľné lôžko pre liečenie covidu-19, či nepodarený pokus o samovraždu Moniky Jankovskej, a to všetko v priebehu mesiac… Politika “našich ľudí” je, ale čarovná v tom, že kým pri “tých druhých” sa to nedá, lebo rezort spravodlivosti má Mária Kolíková, tak pri ľuďoch “z našej rodiny” sú politici ochotní ísť ak do koaličného sporu. A tak to vyzerá, že po “lex Lipšic” tu budeme mať veľmi rýchlo zákon “lex Pčolinský”, veď rodinný klan Pčolinských je v Sme rodina “varený-pečený”.

Tlačovka o reforme bez reformy

 Prečo by mal byť hviezdou dňa nejaký Šeliga? Čo tam kolúznej väzbe? Ešte stále tu je minister financií Igor Matovič, ktorý má skvelých nápadov na reformy donekonečna! A tak sme opäť svedkami niečoho, nad čím sa musí zatočiť hlava aj priemernému stredoškolákovi, ktorý študuje ekonomiku. Matovič predstavil daňovo-odvodovú reformu, ktorá spočíva v: “200 eur na dieťa, 1 daň a 1 odvod, ferové dane” – nič viac nič menej!

 

Nechápete? Nevadí, asi máte podľa Matoviča problém vysloviť slovo ekonomika! Na dnes musia z veľkej reformy stačiť tri body – 200 eur na dieťa, 1 daň a 1 odvod, férové dane. Matovič si zaslúži potlesk, lebo od augusta 2020 plynie už deviaty mesiac a on za ten čas vymyslel tri body, ktoré chce reformou dosiahnuť! Nikto nevie, ktoré dane pôjdu hore, lebo 2,4 miliardy eur ročne v prázdnej špajzy po celonárodnej špajchlovačke za pol miliardy eur asi nenájde a bludu, že je ochotný ísť v štátnom rozpočte do mínusu neverí ani on sám… Kto to zaplatí? Občania to vedieť nemusia, musí im stačiť, že Matovič bude dávať zo štátneho 200 eur na dieťa mesačne! Prečo 200? Čo Vás do toho? Je to ďaleko viac ako dávali na dieťa predošlé vláda, a to vrátane tej Matovičovej…

 

Ekonomické analýzy sú na teraz zbytočné, nakoľko Matovičový krásnych sľubov tu už bolo niekoľko, napr. ten posledný o očkovaní Sputnikom V zdá sa definitívne stroskotal! Matovič priznal, že 200-tisíc dávok Sputnika V momentálne patrí Rusom a nie nám… Tak treba dúfať, že z tých 200 eur nebude nakoniec taká istá nula, ako v prípade Sputnika V, ale to nič, Matovič už určite vie, ktoré “temné sily” mu to prekazia tentokrát…

Na núdzovom stave profitujú najbohatší

Súvisiace články

Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. OK Viac info

Cookies