„Šimečkov návrh“podmieňuje štáty dodržiavať liberálne hodnoty EÚ pre čerpanie peňazí

Ľudová strana Naše Slovensko odsudzuje obsah správy k „Zriadeniu mechanizmu EÚ pre demokraciu, právny štát a základné práva“ prijatej dnes hlasovaním v Európskom parlamente.

Snaha o podmieňovanie poskytovania peňazí zo spoločného európskeho rozpočtu dodržiavaním tzv. liberálnych demokratických hodnôt EÚ je len obyčajným politickým vydieraním, a pokusom o posilnenie nadvlády európskych inštitúcií nad členskými štátmi EÚ.

Oficiálnu argumentáciu, že v rámci „dodržiavania európskych hodnôt“ ide najmä o zabezpečenie dodržiavania „princípov právneho štátu“ v členských štátoch považujeme len za zahmlievanie skutočného cieľa tohto nástroja, ktorým je nastolenie ideologickej a názorovej liberálnej totality a následné trestanie a pokutovanie politicky nepohodlných konzervatívnych vlád – v súčasnosti najmä konzervatívnej poľskej a maďarskej vlády.

ĽS Naše Slovensko stojí v tomto spore na strane Poľska a Maďarska, a zdôrazňujeme právo každého štátu slobodne sa rozhodnúť a odmietnuť prijímanie imigrantov, LGBT agendu, zasahovanie zahraničných mimovládnych organizácií do politického diania, či iné hrozby.
Proti návrhu na prijatie tohto nebezpečného nástroja politického vydierania sme spoločne so zástupcami iných štátov vystúpili aj hlasovali v Európskom parlamente. Video s vystúpeniami je k dispozícii aj na Facebooku:

Rezolútne tiež odmietame avizovaný vznik bruselských komisií a komisárov, ktorí by mali rozhodovať o tom, či členské štáty dodržiavajú liberálne „európske hodnoty“, a teda či môžu peniaze zo spoločného európskeho rozpočtu aj čerpať, alebo budú doň musieť iba platiť.

Je smutné, že jedným z hlavných protagonistov kreovania tohto trestného mechanizmu je aj slovenský europoslanec Michal Šimečka (PS-SPOLU), ktorý poslušne, podľa pokynov z Bruselu, pomáha pliesť bruselský bič aj na vlastnú krajinu. Jeho činnosť považujeme nielen za zapredanie záujmov SR, ale aj za zradu našich najbližších susedov v rámci krajín V4. Je to obrovská hanba pre Slovensko.

Vyzývame vládu SR, a obzvlášť predsedu vlády Igora Matoviča, aby v Európskej rade vetovali a zamietli akékoľvek pokusy o vytvorenie tohto trestno-sankčného mechanizmu EÚ, a ochránili tak Slovensko pred možnými budúcimi pokutami a sankciami za nedodržiavanie liberálnych „európskych hodnôt“ nadiktovaných v Bruseli.

Súvisiace články