Obvinenia JUDr. Lipšica zo zločinov a prečinov zniesla zo sveta prokurátorka JUDr. Beáta Vítková

Vražedná náklonnosť Lipšica ku Kočnerovi

Daniel Lipšic miluje Mariána Kočnera. Avšak jeho láska je divná a nezrelá ako láska škôlkarov, kedy chlapček prejavuje dievčatku svoje zaujatie jej osobou ťahaním za vrkoče. Daniel Lipšic ťahá už mnoho rokov Mariána Kočnera za vrkoče, odmieta dospieť a správať sa vo vzťahu k objektu záujmu normálne.

Mafiánske zoznamy

V čase ministrovania Daniela Lipšica na vnútre boli aj pod jeho vedením vytvorené tzv. „mafiánske zoznamy“. Akékoľvek  meno z tohto zoznamu sa vyťahuje na diskreditáciu oponenta vtedy, keď je trestne bezúhonný a nemožno mu preukázať páchane trestnej činnosti. Povedať o niekom, že to je „človek z mafiánskych zoznamov“ je také úderné a pre médiá atraktívne.

Daniel Lipšic za výdatnej pomoci svojich pasených novinárskych ovečiek veľmi často používal takéto označenie pre Mariana Kočnera. A to tak intenzívne, že sme mohli až nadobudnúť dojem, že ostatní participanti na zozname tvoria iba jeho komparz a Kočner je ich kráľom. To boli prvé zárodky záujmu Daniela Lipšica o osobu Mariána Kočnera.

Daniel Lipšic nemohol v roku 1997 získať hodnosť PhD. zákonným spôsobom, pretože neabsolvoval v zmysle zákona doktorandské štúdium

Prečo Lipšic miluje Kočnera?

Ťažko povedať. Kočner nie je súčasťou verejného a politického života. Lipšic s ním nikdy nemusel súperiť o priazeň voličov. Kočner žil svoj život v materiálom dostatku, avšak rozhodne na Slovensku žije množstvo oveľa bohatších ľudí, než je on. Takže jeho majetok tiež nebude dôvodom, pre ktorý mu Lipšic venuje svoj masívny a dlhodobý záujem.

Lipšic a jeho nazeranie cez kľúčovú dierku

Rodičia v normálnych rodinách svoje deti vedú k tomu, aby nepočúvali za dverami, nečítali cudziu korešpondenciu, nenakúkali cez kľúčovú dierku a podobne. Veľmi často, pokiaľ je dieťa normálne, podarí sa z neho vychovať slušného dospelého človeka, ktorý tieto pravidlá slušnosti rešpektuje. Toto sa však zrejme nepodarilo v prípade Daniela Lipšica. On sa rád pozerá práve na veci, ktoré jeho zraku majú zostať utajené.

Vo vzťahu k Mariánovi Kočnerovi tak urobil i v roku 2012, keď – nevedno, na základe akého zákonného zmocnenia – získal informácie o finančných transakciách na jeho účtoch. A poponáhľal sa to zvestovať verejnosti na tlačovej besede dňa 3.4.2012, v posledný deň, kedy okupoval kreslo ministra vnútra. Dodnes dostupné na https://www.ta3.com/clanok/12419/tb-daniela-lipsica-o-druhej-kontrole-v-privatbanke.html.

Objekt zaujatia – Marián Kočner

To, čo na tejto tlačovej besede nebolo vidno, avšak bežiaca kamera TA3 to zachytila, boli listiny, ktoré pred tlačovkou – ako vyplýva zo svedeckých výpovedí i z videozáznamu TA3 – dostali novinári k dispozícii. Z listín sa dozvedeli, že osobou, pre ktorú je Privat banka prešetrovaná kvôli nenahláseniu podozrivej finančnej transakcie je Marián Kočner.

Keďže minister vnútra Daniel Lipšic nemal zákonné zmocnenie na to, aby sa oboznamoval s údajmi z jeho bankového účtu, ako aj s údajmi z príslušných spisov, v predmetnej veci podal Marián Kočner dňa 13.4.2012 trestné oznámenie.

Zmenky neboli sfalšované,  JUDr. Daniel Lipšic a prokurátor JUDr. Šanta oklamali celé Slovensko

Trestné konanie voči Danielovi Lipšicovi

Dňa 16.10.2012 bolo začaté trestné stíhanie voči Danielovi Lipšicovi vo veci zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa § 326 ods. 1 písm. a) ods. 2 písm. a) Trestného zákona a zločinu ohrozovania obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva podľa § 264 ods. 1, ods. 2 písm. c) Trestného zákona. Následne bolo dňa 13.10.2016 – teda po viac ako štyroch! rokoch Danielovi Lipšicovi vznesené obvinenie. Po vykonanom dokazovaní bolo obvinenie Lipšica po právnej stránke rozsiahlejšie, než uznesenie o začatí trestného stíhania „vo veci“.

Lipšicove obvinenia zo zločinov a prečinov

JUDr. Daniel Lipšic bol obvinený:

V bode 1 – pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa § 326 ods. 1 písm. a) ods. 2 písm. a) Trestného zákona  v súbehu so zločinom ohrozovania obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva podľa § 264 ods. 1, ods. 2 písm. c) Trestného zákona spáchaného formou spolupáchateľstva podľa § 20 Trestného zákona,

V bode 2. – pre prečin poškodzovania cudzích práv podľa § 375 ods. 1 písm. a) Trestného poriadku a prečin ohovárania podľa § 373 ods. 1, ods. 2 písm. c) Trestného zákona s poukazom na § 122 ods. 2 písm. a), písm. b) Trestného zákona.

Napriek množstvu vykonaných dôkazov svedčiacich v neprospech Lipšica, prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava JUDr. Beáta Vítková uznesením zo dňa 16.7.2019! viac ako sedem rokov po prijatí trestného oznámenia trestné stíhanie obvineného Daniela Lipšica zastavila. Na veci nič nezmenila ani sťažnosť Mariána Kočnera proti tomuto uzneseniu, pretože bola uznesením prokurátora Generálnej prokuratúry SR JUDr. Jaroslava Kozolku, LLM, MBA zo dňa 24.10.2019 zamietnutá.

Teda v čase, kedy Marián Kočner bol väzobne stíhaný a bolo by zrejme nepatričné, aby ctihodný občan Lipšic bol stíhaný kvôli človeku podozrivému z objednania vraždy.

Nevera Lipšica … s Pentou

Skutočne je groteskné počúvať Daniela Lipšica na tlačovke (4:10 min.), kde sa zamýšľa, „kto vlastne  reálne v tomto štáte má moc, či to sú finančné skupiny a biele goliere, alebo volení zástupcovia ľudí“. Pri čom naráža na Pentu a aj na informácie v kauze „Gorila“ a vyhráža sa odňatím bankovej licencie Privat banke, ktorá patrí do portfólia Penty. Samozrejme, Daniel Lipšic netušil, že o pár rokov neskôr bude práve on žoldnierom tejto finančnej skupiny. Možno to však tušil pán Haščák, riadiac sa príslovím: „Priateľa si drž blízko pri tele, nepriateľa ešte bližšie“.

Archív SIS z rokov 2000 – 2001 vyvrhol záznamy z urovnania kauzy Markíza podpísaním zmeniek

Vari Lipšic opäť zahorel ku Kočnerovi neutíchajúcou láskou?

Pozornosť Lipšica koncentrovaná na Mariana Kočnera neustala, obsesia pretrváva do dnešných dní. Ťažko veriť, že výskyt Lipšica v oboch mediálne najsledovanejších kauzách v histórii Slovenska – teda vo veci zmeniek a vo veci vraždy novinára, kde sa opätovne vyskytuje Daniel Lipšic oproti Mariánovi Kočnerovi, je vecou číro – čírej náhody.

Lipšic ako splnomocnenec poškodených a oproti nemu nikto iný, než objekt jeho neutíchajúceho záujmu – obžalovaný Marián Kočner.

Kočner osoba, ktorá marí spravodlivosť, s biľagom falšovateľa cenných papierov,  a objednávateľa vraždy a Lipšic s gloriolou najmorálnejšieho advokáta a zástancu ukrivdených. S gloriolou svätého za dedinou, ktorá žiari doďaleka aj vďaka čiastke 1,8 mil. eur, ktoré sa nehanbila Markíza zastúpená splnomocnencom Lipšicom uplatniť ako trovy konania vynaložené na „informovanie“ verejnosti o kauze. Ale to je iný príbeh, ktorému sa budeme venovať nabudúce.

Záverečný svadobný tanec

Na jednej tlačovej konferencii usporiadanej Mariánom Kočnerom mu najvýraznejšia ovečka z Lipšicovho stáda, Monika Todová s výraznou nenávisťou v hlase povedala, parafrázujeme: Pán Kočner, ja budem vtedy spokojná, keď budem písať titulok, že ste väzobne stíhaný!“.

My vecne, bez nenávisti konštatujeme: vtedy budeme spokojní, keď budeme na našom portáli informovať verejnosť, že na základe našej skutočne investigatívnej práce a na základe informácií a faktov, ktoré sme priniesli, sa rozhýbali orgány činné v trestnom konaní. Rozhýbali a z pravej strany senátu premiestnili Lipšica a spol. na tú stranu senátu, na ktorú patria. Teda na stranu po ľavici senátu. Na stranu obžalovaných.

Kto utečie prvý – alebo koľko dostane Kočner?

 

Súvisiace články

Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. OK Viac info

Cookies