Dodatok k včerajšiemu sviatku

V poslednom období sa často stretávam s názormi, že politik nemusí rozumieť ničomu, že stačí, aby vedel nájsť správnu tému, vhodné heslá na oslovenie voličov a dostatok finančných prostriedkov, respektíve sponzorov, ktorí za určité benefity v politický projekt podporia.  Nemenej častý je aj názor, že politika je biznis.

… nie je to však len názor, ale v posledných rokoch zavedená prax

Nádejný uchádzač o vstup do politiky poskytne strane pôžičku s nezanedbateľným úrokom,  ktorú strana po voľbách spláca.  Výška pôžičky rozhoduje o mieste na kandidátke. V prípade volebného úspechu strany, uchádzač dostane pohodlný flek v štátnej správe a lukratívne štátne zaákazky.

Politiku som vnímala roky ako službu, ktorú je možné zvládnuť len s veľkým sebazaprením, istou dávkou sebareflexie, objektívneho hodnotenia vlastných daností a najmä znalostí z oblasti riadenia štátu. V mojej hlave bolo zakódované, že do politiky patrí tímový hráč, ktorý dokáže robiť kompromisy a najmä vládnuť by mali strany s poctivo vybudovanou členskou základňou sa štruktúrami.

Napriek mnohým lukratívnym ponukám som si roky uvedomovala, že nemôžem vstúpiť do žiadnej politickej strany nie som tímový hráč, a nie som schopná niesť zodpovednosť za inú osobu, pretože poslúchať neviem a skôr, či neskôr sa stanem pre každú stranu nepohodlná. Po tridsiatich rokoch si uvedomujem, že neangažovať sa v politike bolo jedným z najsprávnejším rozhodnutím.

Protesty 17.11.2021  

Hoci sme včera boli svedkami jedného z najmasívnejších protestov v novodobej histórii Slovenska, slovenské celoplošné médiá v spravodajstve informovali o desiatkach účastníkov. Každému súdnemu, čo si pozrel videá z protestov muselo byť zrejmé, že médiá o počtoch účastníkov zavádzajú.https://www.eurorespekt.sk/protesty-v-bratislave/?

 

V uliciach dnes boli tisíce, možno desaťtisíce ľudí, ktorí vyjadrili svoj odpor proti vláde

Vari vo verejnom záujme?

Igor Matovič včera predviedol opäť pôsobivé predstavenie a vyslovil názor, že jeho hnutie má potenciál vyhrať voľby … Priestor dostali aj údajní lídri revolúcie Štbák – Budaj a politický chameleón Milan Kňažko.

O Jánovi Budajovi sa na stretnutiach v sledovanom Bare  Nex apache, nevyjadrovali práve lichotivo návštevníci. Peter Zajac sa vyrozprával ako cez deň Budaj skákal na tribúne a večer riešil kšefty s komunistami …

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej – príprava na prevzatie moci – spis zo sledovania, zväzok 29/3

Médiá nás dokonca informovali, že hnutie OĽANO, na deň boja za slobodu si pripomenulo desiate výročie vzniku.  Markíza pripravila pôsobivú reportáž z vládneho hotela Bôrik a tzv. elity sa pokúsili navážať a apelovať na morálku občanov, ktorým nesiahajú ani po členky…

Súvisiace články

Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. OK Viac info

Cookies